Basın

Gaziantep’ten bir KOÇERO geçti…

Türk futbolunun ve Gaziantepspor’un efsane isimlerinden Talat Özkarslı’yı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

1938 yılında Gaziantep’te doğan ve fakirleri gözetmesinden dolayı seyirciler tarafından Koçero lakabı takılan Özkarslı , futbol hayatına Şehreküstüspor’da başlamıştı. 1960-1961 sezonunda Göztepe’ye , 1 yıl sonra ise Galatasaray’a transfer olarak  10 yıl kesintisiz görev yaptı.

Savunma hattının önünde bir kale bekçisi gibi aşılması güç bir oyuncu olarak Galatasaray'da şöhret kazandı. Galatasaray formasıyla 4 Süper Lig ve 4 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Bu dönemde 26 kez milli takım formasını giyip , 2’sinde kaptanlık yaptı.

Maddiyatı bir yana bırakarak ,şehrine vefa borcu olduğunu , şehrinin takımına hizmet etmesi gerektiğini düşünerek Gaziantepspor’a döndü. Gaziantepspor’un 3. Lig’den 2. Lig’e, 2. Lig’den 1. Lig’e çıktığı süre içerisinde takım kaptanlığı yaptı. 1974 yılında Galatasaray Gaziantepspor maçı ile jübile yaparak futbolu bırakmıştı. Daha sonra Gaziantepspor’un her platformunda yöneticilik, antrenörlük, menajerlik görevlerinde bulundu.

Herkes tarafından sevilen , örnek bir Gaziantep’li olan sevgili hemşerimiz Talat Özkarslı’ya Allah’tan rahmet , şehrimize ve Türk Spor Kamuoyu’na başsağlığı diliyoruz.

Ruhun şad , mekanın cennet olsun Koçero …

Gaziantep Kulübü

Yorum yap